Január 18-áig kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket

MTI/iho   ·   2021.01.12. 08:45

A kormány a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította február 1-jéig, ezért döntöttek úgy, visszaadják a bérletpénzt.

Az ITM elrendelése alapján a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott diákbérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik.

A tantermen kívüli munkarend a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet alapján eredetileg 2021. január 11-éig volt érvényben az egyetemeken és kilencedik osztálytól a középfokú iskolákban. A digitális oktatás meghosszabbítása miatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak. A minisztériumi intézkedésnek köszönhetően a szolgáltatók visszaveszik a helyközi járatokra szóló, januári havi vagy félhavi, vagy legkorábban 2021. január 4-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos tanulói bérleteket. Ha az utasok ezt 2021. január 18-án 24 óráig kezdeményezik, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják.

A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek