Javuló utaskomfort

iho/vasút   ·   2012.07.10. 08:36
00

A vasútvonal megújulásával együtt járt a magasperonok, perontetők kiépítése, és a P+R, B+R parkolók létesítése is. A MÁV Zrt. ezt követően tíz állomás (Maglód, Mende, Sülysáp, Szőlősnyaraló, Tápiószecső, Nagykáta, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye és Újszász) felvételi épületének korszerűsítését kezdte meg. Sülysápon, Szőlősnyaralón, Tápiószecsőn, Nagykátán és Tápiószelén már elkészültek, ezen kívül négy helyen (Rákoskert, Pusztaszentistván, Tápiószentmárton és Zagyvarékas) esőbeállót is építettek. Két megállóhelyen (Maglódi nyaraló, Szentmártonkáta) a régi felvételi épületek helyett újakat emelnek. A felújítások a mosdók, várótermek és jegypénztárak korszerűsítését is tartalmazzák, az egységes kialakítású belső terek az esélyegyenlőségi szempontok figyelembe vételével épülnek.

A felújított nagykátai állomás<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A MÁV Zrt. megegyezett az érintett települések önkormányzataival az épületek és környékük folyamatos üzemeltetéséről, karbantartásáról: ezt a vasúttársaságtól kapott támogatásért cserében a települések maguk végzik.

A Nagykátán rendezett sajtótájékoztatón Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese részletesen ismertette a felújítás folyamatát, ígérete szerint az összes korszerűsítési munka befejeződik 2012 végéig.

Kapcsolódó hírek