Jelentősen nőtt az utasforgalom Bukarest két repülőterén

MTI/iho   ·   2017.07.31. 14:44

A két repülőteret üzemeltető állami vállalat hétfői közleménye arról számol be, hogy a román fővárosnak két repülőtere van, de lényegében a forgalom oroszlánrészét a Henri Coanda bonyolítja le, amelynek 5,91 millió utasa volt a vizsgált időszakban. Az Aurel Vlaicu repülőtér 2012 óta nem fogad diszkont légi társaságokat, jelenleg csak kisebb üzleti és magángépek használják. A vállalat becslése szerint a húsz százalékos növekedés megteremti a feltételeit annak, hogy egész évben több mint tizenkétmillió utas használja a két repülőteret. A Henri Coanda repülőteret tavaly mintegy tizenegymillió utas vette igénybe. A vállalat vezetősége szerint a húsz százalékos bővülés meghaladja az európai növekedési ütemet, akárcsak a gépmozgásoké, amely 9,3 százalékkal, 61 ezer 800-ra nőtt. Ez utóbbiból 55 ezer 700 gépmozgást a Henri Coandán jegyeztek. A nemzetközi Henri Coanda repülőtéren jelenleg negyvenegy légitársaság üzemel, amelyek összesen százötvenkét célpontba működtetnek járatokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.