Jön a vasutassztrájk?

iho   ·   2016.01.13. 08:28

A szakszervezetek szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mitöbb csökkenjen. A munkavállalói oldal kezdeményezte a tulajdonos képviselőjének meghívását a következő, január 20-i tárgyalásra – áll a VDSZSZ sajtóközleményében.

A munkavállalói oldal 5% alanyi jogú alapbérfejlesztést és 2,7% differenciált bérfejlesztést, valamint középtávú megállapodás megkötését követel. Utóbbira azért is nagy szükség van, mert kiszámítható életpályát kínál a vasutas munkavállalók számára, egyúttal az egyes vasúti munkakörökben kialakult kritikus létszámhiány pótlását is elősegítené.

A szakszervezetek (Mozdonyvezetők Szakszervezete, VDSzSz Szolidaritás, Vasutasok Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, Gépészek Szakszervezete, Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége) már az általuk kezdeményezett kollektív munkaügyi vita második, január 5-i ülésen jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak annak érdekében, hogy tagjaik számára az általuk követelt bérnövekedést, a munkakörülményeiket, a foglalkoztatási biztonságukat, továbbá a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását elérjék.

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek