Karambolozott egy cseh csempész Tiszanagyfalunál

MTI   ·   2012.01.06. 13:35

Karambolozott személyautójával egy cseh állampolgárságú csempész a 38-as számú főúton, Tiszanagyfalu közelében pénteken; a férfi összetört gépkocsijában több mint négyezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök – közölte a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hajas Zoltán, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője elmondta: a cseh sofőr által vezetett, Nyírtelek felől Rakamaz irányába tartó gépkocsi megcsúszott az úton és frontálisan ütközött egy szemből érkező teherautóval. A két járműbe nem sokkal később belerohant egy kisbusz.

Az őrnagy hozzátette, hogy a balesetben a cseh állampolgár és a kisbusz egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a cseh autóban nagy mennyiségű, feltehetően csempészésből származó cigarettát találtak, ezért a helyszínre riasztották a jövedéki bűncselekményekben illetékes NAV nyomozóit.

Kupecz József, a NAV észak-alföldi regionális főigazgatóságának sajtószóvivője közölte: a cseh autó csempészésre volt átalakítva, ezért az összetört kocsit előbb szét kellett szedni ahhoz, hogy a különböző rejtekhelyekről kiszedhessék az oda eldugott cigarettát. Az őrnagy tájékoztatása szerint végül 4090 doboz cigaretta került elő, melynek jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladja a kétmillió forintot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárást indított a cseh állampolgár ellen, akit a nyíregyházi kórházban kezelnek.

Kapcsolódó hírek