Karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű a hétvégén esténként

iho/vasút   ·   2018.05.23. 16:56

Nem jár a 60-as villamosként közlekedő fogaskerekű 2018. május 25-én, pénteken, 26-án, szombaton és 27-én, vasárnap este tíz órától az utolsó járatindulásig, mert a Városmajor végállomáson és az Orgonás megállóhelyen karbantartás végeznek.

A fogaskerekű szerelvények helyett 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között, a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy között pedig a 21-es és a 21A autóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út–Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad, és a 21-es autóbusz Svábhegy megállójában, a Művész utca 5-7. szám előtt, a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után, valamint a Golfpálya úton, a 60-as fogaskerekű végállomása mögött áll meg. A Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Diana utca–Svábhegy útvonalon halad, és a Golfpálya úton, a 60-as fogaskerekű végállomása mögött; valamint a 21-es autóbusz Svábegy megállójában áll meg.

A pótlóbuszra a 60-as fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. Svábhegynél a pótlójáratról a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszra; a Széll Kálmán téren pedig az 56A és a 61-es villamosról, valamint az 5-ös, a 22-es, a 22A, a 222-es, a 91-es és az 155-ös autóbuszról a 21-es és a 21A autóbuszra, vagy fordítva történő átszállásoknál, az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek