Kárpátalja, vasútfotós szemmel

iho   ·   2018.03.20. 16:15

Március derekán a Vasutazz velünk! csapatának néhány pionírja és a hozzájuk csatlakozó megannyi önkéntes felkerekedett, hogy feltérképezze, mi újság a mai Kárpátalja vasúti hálózatán. Az autós, sok vonatozással és vonatkövetéssel tarkított önszervező túra négy napig tartott. Az expedíció feladata a Tisza-vidéki vasút működő szakaszának felderítése, azaz a Csap–Beregszász–Királyháza–Técső–Aknaszlatina, illetve a Rahó–Körösmező–Tatár-hágó vasútvonal bejárása volt – a haladást az utakat borító hó, és a folyamatos havazás nehezítette. A határmenti vasútvonalon, Beregszász és Aknaszlatina között még közlekednek a Ganz motorvonatai, de a Felső-Tisza völgyéből már kikoptak a D1-esek.



Kárpátalja vasútjának jelenéről (érintve a kinti helyzetet is) Halmai László, a fotóstúra szervezője, a Vasutazz velünk! számos útjának pallérozója vetítettképes előadásban számol be a Csodák Palotája és az Indóház közös, következő közlekedéstudományi előadásában, március 28-án. Kezdés 18 órakor. További részletek a Csodák Palotája honlapján.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek