Kassa–Munkács interpici módban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.09. 15:00
Gebusz_01

A szlovák személyszállító vasúttársaság (ZSSK) és az Ukrán Vasutak (UZ) is megerősítették, hogy a nyári menetrendváltástól, azaz június 9-étől naponta két új regionális gyorsvonat közlekedik majd Kassa és Munkács között. Korábbi cikkünkben jeleztük, hogy a járatokra a szlovákok állítanak majd ki szerelvényt, mégpedig a 813-913-as sorozatú Bagettet, amelyet a zólyomi járműjavítóban gyártottak egy Studenka motorkocsiból és egy pótkocsiból.

Csap állomásra érkezett a ZSSK Cargo szolgálati személyvonata - jól látszik, hogy egy vágányon két nyomtáv van (fotó: Palkó János)

A vonat próbaútja már meg is történt, a pontos menetrend még most sincs kész, de nem titok, hogy a reggeli járat 9:10 körül indulhatna Kassáról Munkácsra – a Prágából érkező euronight 8:23-kor érkezik Kassára. A másik regionális gyorsvonat pedig Kassáról 12 óra körül indulhatna, mivel 11:53-kor ér Kassára egy pozsonyi gyorsvonat. Visszafelé pedig a két járat 18:30 és 21:30 magasságában érkezne Kassára, a korábbi pozsonyi csatlakozással, a későbbi pedig prágai csatlakozással. A munkácsi indulások várhatóan 13:50 és 17:20 körül lesznek.

Csuklós Studenka gyorsvonatként, amire még helyjegy váltása is kötelező - ez ám a talány! Kicsit hasonlít a valamikori interpici elgondoláshoz (fotó: ZSSK)

A ZSSK sajtóosztálya megkeresésünkre felfedett néhány apróságot a járattal kapcsolatban, mégpedig hogy a járatot nemzetközi viszonylatban kötelezően megváltott helyjeggyel lehet igénybe venni, a Kassa–Tiszacsernyő belföldi szakaszra viszont nem lesz kötelező a helyjegy váltása. A vonat Kassa és Tiszacsernyő között sehol nem áll majd meg, Kárpátalján pedig csak Csap állomást szolgálja ki. A menetjegy egy útra Kassa és Munkács között 7,50 euróba kerül majd, ami tartalmazza már a helybiztosítás árát is. A vonaton kerékpárszállításra is lesz lehetőség, ennek ára 3 euró.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek