Kedvcsináló a karácsonyi vasútmodell-kiállításhoz

iho/vasút   ·   2012.11.12. 15:00

Thomas szorgosan rója a köröket. Időnkét megáll és ámulva nézi a tőle nem messze zakatoló motorvonatot. A kis H0-ás méretű sínbusz turistákat utaztat a kirándulótó környékén. A tóparti állomáson veszi fel őket, ahová a városból közlekedő hosszú piros vonattal érkeznek. A kirándulók, elindulva a városi pályaudvarról, nem is sejtik, hogy milyen változatos útra indulnak. Piros vonatuk átszeli a rendezőpályaudvart, üdvözli az ott pihenő mozdonyokat, majd a kisváros kőfalának tövében elhalad a tó partján. Aki nem száll itt le, őket a vonat egészen a végállomásig viszi, de közben látnak hegyeket, kisvasutat, fatelepet és kőbányát is.

Nem messze a város központjában a 6-os villamos vonalán, ma két H0-ás villamos is szolgál. A főtéren vidám vásári hangulat van és a régi óvárosban is nagy a nyüzsgés. A 3-as nosztalgiajárat is mindig tele van utasokkal, akik azért szeretik ezt a villamost, mert a város legszebb részein kalauzolja át őket. Sajnos most baleset történt – kigyulladt egy ház, de szerencsére már ott vannak a tűzoltók és a mentők is.

Néhány lépésre tőlük, egy gyönyörű Nohab indul el, hogy bejárja a székesfehérvári fűtőházat. Ügyesen ráhajt a fordítókorong hídjára és körbefordulva üdvözli az ott pihenő Bobókat, Szergejeket és Sziliket.

Persze nem csak a hosszú terepasztalokban gyönyörködhetünk, mert van itt LEGO-város és kertivasút-világ is. Akinek mindez kevés, megtekintheti a többi kisebb terepasztalt, vásárolhat vasúti képeslapot vagy modellvasutat, de ha nem túl nagy hozzá, játszhat a favonatos játszóházban is.

Nyitva tartás: 2012. november 16–18. (péntektől vasárnapig) mindennap 10–18 óra között.
Felnőttbelépőjegy: 600 Ft
Gyermekbelépőjegy (414 év között): 400 Ft
Pénteken az előre bejelentkező iskolás- és óvodáscsoportoknak ingyenes a belépés.
Helyszín: Alba Plaza Bevásárlóközpont, 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1.

További információk és bejelentkezés: +36/70-381-5406

Kapcsolódó hírek