Kerékpárjavító-pontokat telepít az SNCB a vasútállomásokon

iho/zöldút   ·   2024.07.23. 08:50
sncb_kerekparjavitas

Multimodális stratégiájának részeként harminc százalékkal növeli a kerékpárparkolók számát a belga nemzeti vasúttársaság. Sőt, javítani is lehet a kétkerekűeket!

Az SNCB célja, hogy olyan intermodális platformokká alakítsa át a vasútállomásokat, ahol az utasok könnyen válthatnak a különböző közlekedési módok (kerékpár, autóbusz, villamos, metró és személyautó) között. Ennek keretében összesen 164 ezer kerékpártárolót hoznak létre 2032-re. Ezzel egyidejűleg javítóterminálokat is kialakítanak, melyeknél pumpát, valamint különböző, könnyen használható javítóeszközöket is használni lehet, így a kerékpározók szükség esetén gyorsan meg tudják szerelni kétkerekűjüket.

Mindenféle eszköz rendelkezésre áll a kerékpárok javítására (kép forrása: Railway Pro)

Eddig az Antwerpen közelében található Duffel és a vallóniai Enghien állomásokon hoztak létre javítóterminált. Augusztustól és szeptembertől viszont már számos flandriai, vallóniai és brüsszeli állomáson is elérhetővé válik a lehetőség: Vallóniában Braine l’Alleud, Braine-le-Comte, Jurbise, Louvain-la-Neuve, Luttre, Mouscron, Nivelles, Soignies és Waterloo; Brüsszelben pedig Etterbeek és Jette állomásokon is rendbe hozhatják biciklijüket a tekerők – jelenti a Railway Pro.

(Nyitóképünkön egy kerékpárjavító állomás. Kép forrása: Railway Pro)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek