Kerékpártúra Örökségeink útján

MTI   ·   2012.05.10. 08:35

A résztvevők hét nyugat-nógrádi és szlovákiai település érintésével jutnak el Hontról Nagyorosziba. Pásztor Ildikó, az egyesület koordinátora elmondta: a kerékpározók a túra során felfedezhetik a Börzsöny-hegység lábánál, az Ipoly völgyében található zöldút településeinek természeti szépségeit, történelmi, irodalmi néprajzi értékeit.

Így például a szlovákiai Ipolyságon meglátogatják a Kálvária-hegyet, Horpácson a Mikszáth-kúriát, Ipolyvecén a Korok-képek-viseletek című kiállítást, Patakon a helyi alkotók kiállítását – tette hozzá.

Mint elmondta, az érdeklődők minden állomáson csatlakozhatnak a kerékpártúrához, amelyre a sportolni és szórakozni vágyó bicikliseket egyaránt várják, ezért könnyebb és nehezebb túraútvonalakat is kínálnak.

Az Örökségeink útján olyan tematikus útvonal, amely a helyi történelmi, kulturális, természeti örökségeket, látnivalókat fűzi fel. A Nógrád megyei zöldút tíz szomszédos települést köt össze Borsosberénytől Pusztaberkiig, és 60 kilométeres távja minden sportolni, túrázni, kikapcsolódni vágyó előtt nyitva áll.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Zöldút Mobilitás Közlekedéstervezés Kerékpár

Civil szervezetek fognak össze a Lánchíd autómentességéért

iho   ·   2023.01.06. 09:00

Közlekedéssel, urbanisztikával és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek üdvözölik a Budapest lépését, amivel tavaly októberi javaslataikat is figyelembe véve a főváros kis forgalmú, de központi fekvésű, történelmi fontosságú hídján menekülőutat nyitott a budapesti torlódások alternatíváját jelentő közlekedési módoknak.