Kerékpárút épül Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs között

MTI/iho   ·   2021.03.14. 10:15

Megkezdődött a kerékpárút megépítése Balatonberény–Balatonszentgyörgy–Vörs útvonalon 470 millió forintból, száz százalékos támogatással.

Balatonszentgyörgy két évvel ezelőtt kötött támogatási szerződést a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a projekt megvalósítására. A munkaterületet a napokban átvevő kivitelezőnek 300 naptári nap alatt kell befejeznie a munkát, amibe nem számítanak majd bele a téli hónapok.

A projekt célja a környezetkímélő kerékpáros közlekedési mód elterjedésének elősegítése, valamint a turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételeinek javítása a Balaton és a Kis-Balaton térségében. A kiépülő mintegy 11,5 kilométeres út nyomvonalának északi végpontja a balatoni bringakörút meglévő szakasza, a déli végpontja a vörsi vasúti megálló.

A nyílt közbeszerzésre hét ajánlat érkezett. A legkedvezőbb és egyben a legalacsonyabb árat adó Reaszfalt Kft. nyerte el a munkát, nettó 225 millió forintért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek