„Kereszteztek” az őzek

iho/vasút   ·   2022.03.15. 18:00
01_ozcsorda_80a

Március 14-én, hétfőn a kora délutáni órákban egy ideig állt a vasúti forgalom a 80a fővonalon. Gödöllő és Aszód között lezárták a pályát, ami több vonat forgalmát érintette.

Átszállás nyílt vonalon – a vasúti dolgozók készségesen segítettek az utasoknak

A Budapest-Keletiből induló 564-es Kamilla IC egy őzcsordát gázolt, emiatt a szerelvényt a pálya forgalomra alkalmassá tétele és az esetleges meghibásodás kivizsgálása miatt megállították. Azonban a dupla vágány lehetővé tette, hogy az IC mögött várakozó 5514-es számú Agria IR-vonat helytelen vágányra járva, nyílt pályán az IC mellett megállva felvegye utóbbi vonat utasait, akik így azzal eljuthattak Füzesabonyig.

A ZSSK Cargo 240,128-as Laminátkája műszaki átvizsgálás céljából Aszódra vontatta az IC szerelvényét

Szerencse, hogy volt a közelben egy ráérő Laminátka a ZSSK Cargo 240,128-asa is, ami később bevontatta Aszódig az 564-es vonat gépét, a 012-es Traxxot és szerelvényét, hogy az oda hamarosan megérkező balesetelhárítási szakemberek alaposan átvizsgálhassák.

Egy közismert Traxx volt a vétlen elkövető

A baleset személyi sérülést nem okozott, a forgalom – némi késésekkel ugyan, de – mindkét vágányon és irányban megindulhatott.

Megérkeztek a baleset-elhárító szakemberek Aszódra

Képek és szöveg: Benkő Péter Roland

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek