Késésekkel indul a péntek

iho/vasút   ·   2017.04.07. 10:21

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Nagyszentjános és Győrszentiván között az egyik vágányon karbantartás miatt vágányzár van. Péntek délelőtt fél tízkor azonban üzemveszélyes felsővezetéki hiba miatt a másik vágányt is le kellett zárni várhatóan egy óra hosszáig. A vonatoknak addig várakozniuk kell. A torlódások miatt a délutáni órákig késések várhatók.

Az 1-es vonalon felsővezetéki hiba keseríti meg a közlekedők életét, a 80-as és 87-es vonalak menetrendjét pedig a maklári állomás biztosítóberendezésének hibája borítja fel

Füzesabony és Maklár, illetve Maklár és Eger között műszaki ok miatt a biztosítóberendezést még csütörtök délután ideiglenesen ki kellett kapcsolni, ezeken a szakaszokon az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően csak lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, azonban a maklári állomáson továbbra sem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés, ezért pénteken is húsz-negyven perccel meghosszabbhat a vonatok menetideje Eger és Füzesabony között. A nagyobb késések elkerülése érdekében pénteken napközben ideiglenesen nem közlekednek az 5529, 25512, 5512, 5527, 5537 és az 5532 számú, csak Eger és Füzesabony között közlekedő személyvonatok, helyettük a Budapest és Eger közötti gyorsvonatokat lehet igénybe venni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek