Két BTS raktárépület egy tető alatt

iho   ·   2019.11.09. 18:10
prologis_wroclaw0

Az új beruházást két igen eltérő hátterű ügyfél igényeire szabva alakítják ki, azonban a cél közös: a hatékony tárolás és disztribúció megteremtése, az alsó-sziléziai helyi piacon és Lengyelország egész területén. Az építkezés részeként egy 9000 négyzetméteres területet alakítanak ki a NEONET-nek, amely elektronikai termékek, számítógép-kiegészítők, mobiltelefonok és egyéb háztartási gépek árusítására szolgáló bemutatóterem-láncot üzemeltet Lengyelországban. A kibővített bérleti szerződésnek köszönhetően a cég összesen közel 27 ezer négyzetméternyi raktárterületen végzi majd tevékenységét az ipari parkban.

Az épületben a világítást led lámpatestek biztosítják, emellett megnövelt fényforrás segíti a rakodóterületen való munkavégzést. Az új épületben is okos mérőórák segítik az ügyfeleket abban, hogy az ingatlan fogyasztását akár távolról is figyelemmel kísérhessék.

Egy további, 7500 négyzetméteres terület áll fejlesztés alatt a Prologis új ügyfele, az Egyesült Királyságban működő Bowman Ingredients-nek, amely fagyasztott és hűtött húsok, halak, tenger gyümölcsei és zöldségek pácainak és bevonatainak forgalmazásával lett piacvezető vállalat. Az új fejlesztés lesz a Bowman Ingredients első kontinentális európai raktárépülete és gyártósora. A teret két részre osztják fel, az egyiket raktározás, a másikat pedig gyártás céljára fogja használni a vállalat.

Az épület része egy beton alapú 1000 négyzetméteres félemelet, a félkész termékek szállításához pedig szervizfelvonókat építenek be. A tetőszerkezetet úgy alakították ki, hogy az épület belmagassága elérje a 11,2 métert, a speciális, görbített formázás pedig megakadályozza, hogy a por rárakódjon a falfelületekre. A külső alapzatok öt siló kialakítását teszik lehetővé, amelyek széles rakodóterülettel és megnövelt szélességű kamionbeállóval egészülnek ki. Az épületen belül laborok, minőségellenőrző-helyiségek, műszaki és mérnöki helyiségek, valamint ideiglenes munkaterületek is helyet kapnak. A gyártási terület optimális világítását természetes fényforrás és led lámpatestek biztosítják, a helyszín levegőzéséről pedig beépített szellőzőrendszer gondoskodik. Az épületben légkondicionált irodát és közösségi tér is ki alakítottak, ahol számos környezetbarát megoldást alkalmaznak: további tetőbevilágítók, a zóna alapú világítási rendszer és a led világítást irányító mozgásérzékelők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek