Két Szergejjel végezték el az új Duna-híd dinamikus próbaterhelését

Vörös Attila   ·   2021.04.25. 15:00
18036_T20V0440_210425_

A V-híd M62-eseivel  kezdték meg vasárnap reggel a próbaterhelést.

Miután a statikus próbaterhelést hétfő éjjel sikerrel vette a Déli összekötő vasúti híd újépítésű, harmadik tagja, vasárnap sor került a dinamikus próbákra is. A V-híd M62 069-es gépe és a Starttól bérelt 628 151-es gép összekapcsolva számtalanszor átrobogott a hídon meghatározott sebességgel, miközben a szakemberek a híd reagálását mérték a 232 tonnanányi tömeg mozgására.

A két Szergej robog a budai oldal felé a dinamikus próbaterhelésen vasárnap délelőtt. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Ha a számok stimmelnek, hétfőn már meg is indulhat a forgalom az új hídon. A híd vonalba kötése és kapcsolódó vágányzár miatt (az FKG hídfákat cserélt a Ferencváros és Kelenföld közti kisebb hidakon) három hétig csak az egyik Duna-hídon, illetve Ferencváros és Kelenföld közt is csak egy vágányon haladhatott a vasúti forgalom. A tehervonatok előrejutását segítette, hogy alig hagytak személyszállító vonatokat a szakaszon: Nyugat-Magyarország felől csak a nemzetközi járatok mentek a Keletibe, a többi távolsági vonatot a Délibe terelték. Óránként egy G43-as és a kétóránkénti pécsi intercityk maradtak még itt.

Az új hídra vezető vágány szabályozása a hét folyamán, mellette egy Keletibe tartó járat érkezik

A munka gőzerővel halad a Duna fölött, az új híd átadásával egyidőben az immár középső, régi híd bontása is megkezdődött. Az egyik elemét már el is távolították, nemsokára pedig az egész régi híd eltűnik, és helyére új rácsos szerkezet kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek