Kevesebb személyautót gyártottak az első negyedévben Csehországban

MTI   ·   2019.04.24. 10:59

Az idei első negyedévben 363 ezer 52 személygépkocsit gyártottak Csehországban, ami éves összehasonlításban 3,8 százalékos csökkenés – közölte a cseh autóipari szövetség szerdán Prágában.

A legnagyobb csehországi autógyár, a Skoda Auto 231 ezer 280 kocsit gyártott, kerek három százalékkal kevesebbet, mint 2018 első negyedében. A Hyundai Nosovice termelése tizenkét százalékkal esett vissza. A koreai tulajdonban lévő gyár hetvenháromezer személyautót gyártott a január-márciusi időszakban. A legkisebb autógyár, a japán-francia TPCA Kolín ugyanakkor öt százalékkal növelte termelését és a három hónap alatt 58 ezer 772 személygépkocsit gyártott. A cseh autóipari szövetség azzal számol, hogy a gépkocsigyártás a második negyedévben újra emelkedő pályára áll és növekedni fog. Az év első negyede már hagyományosan gyengébb, mint az év többi része.

Autóbuszokból 1185-öt gyártottak, ami 6,7 százalékos termelés emelkedés.

Az egyetlen cseh motorkerékpárgyár, a Jawa Moto 589 gépet gyártott az első negyedévben, ami százötvenkét százalékos emelkedés. A cseh motorok kivitele százhetvenegy százalékkal emelkedett, elsősorban Közép- és Dél-Amerikában, a hazai eladások ötven százalékkal nőttek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.