Kijavítják a kerékpárutat Szolnokon

iho/zöldút   ·   2012.11.29. 08:33

Felszedik a Zagyva-parti sétány gátján húzódó kerékpárút burkolatát Szolnokon. Nem véletlenül, hiszen a töltés mozgása miatt jelentős, helyenként ökölnyi rések tátonganak a térkövek között – olvasható a Szolnok.hu weboldalon.

Ez a szakasz része annak a négy kilométer hosszú kerékpárútnak, amely a Széchenyi-lakótelepi okmányirodától egészen a Szabadság térig kígyózik. 2004-ben épült, 90 millió forintból. Azóta már többször kellett javítani a hibákat, legutóbb 2009-ben nyúltak hozzá.

Veréb Sándor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője elmondta: „észleltük mi is a kerékpárútnak a hibáját, a süllyedését már a nyári időszakban is, de eddig az úgynevezett téli fagykároknak a helyreállítását csináltuk, és most jutottunk ide. Ez a kerékpárút, úgy ítéltük meg, hogy eléggé balesetveszélyes, és ennek a 400 méteres szakaszát fogjuk most kijavítani.”

A felszedett térköveket gondosan letisztítják, a sóderágy egyenetlenségeit megszüntetik, ahol pedig szükséges, pótolják a mennyiséget a szintbeli különbségek kiegyenlítése érdekében. Aztán pedig következhet az újbóli lerakás, a kivitelezést a PMZ konzorcium végzi. A 2 millió forintba kerülő munkálatok várhatóan két hétig tartanak. Ugyanakkor az is szinte biztos, hogy tartós megoldást csak az árvízvédelmi töltés helyreállítását követően lehet garantálni.

Kapcsolódó hírek