Kijavítják a kerékpárutat Szolnokon

iho/zöldút   ·   2012.11.29. 08:33

Felszedik a Zagyva-parti sétány gátján húzódó kerékpárút burkolatát Szolnokon. Nem véletlenül, hiszen a töltés mozgása miatt jelentős, helyenként ökölnyi rések tátonganak a térkövek között – olvasható a Szolnok.hu weboldalon.

Ez a szakasz része annak a négy kilométer hosszú kerékpárútnak, amely a Széchenyi-lakótelepi okmányirodától egészen a Szabadság térig kígyózik. 2004-ben épült, 90 millió forintból. Azóta már többször kellett javítani a hibákat, legutóbb 2009-ben nyúltak hozzá.

Veréb Sándor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője elmondta: „észleltük mi is a kerékpárútnak a hibáját, a süllyedését már a nyári időszakban is, de eddig az úgynevezett téli fagykároknak a helyreállítását csináltuk, és most jutottunk ide. Ez a kerékpárút, úgy ítéltük meg, hogy eléggé balesetveszélyes, és ennek a 400 méteres szakaszát fogjuk most kijavítani.”

A felszedett térköveket gondosan letisztítják, a sóderágy egyenetlenségeit megszüntetik, ahol pedig szükséges, pótolják a mennyiséget a szintbeli különbségek kiegyenlítése érdekében. Aztán pedig következhet az újbóli lerakás, a kivitelezést a PMZ konzorcium végzi. A 2 millió forintba kerülő munkálatok várhatóan két hétig tartanak. Ugyanakkor az is szinte biztos, hogy tartós megoldást csak az árvízvédelmi töltés helyreállítását követően lehet garantálni.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.