Kilencezer betonaljat szántott be egy tehervonat, egyvágányozni kell a 80-ason

iho/vasút   ·   2022.08.25. 11:05
00_80-as_betonalj

Hanyadik vagon siklott? Persze, hogy a tizenharmadik! A vezér nem vette észre, hogy leugrott a sínről, hetekig tart a helyreállítás.

Ma hajnalban, Miskolc és Nyékládháza között egy 26 kocsiból álló tehervonat 13. kocsija kisiklott, amelyet feltehetőleg nem észlelt a mozdonyvezető. 5,5 kilométeren mintegy 9000 betonaljat, útátjárók burkolati elemeit és Nyékládházán egy váltót rongált meg a szerelvényben továbbhaladó, de a sínek mellett futó kocsi. Emiatt Miskolc és Nyékládháza között egy vágányon jelenleg szünetel a vonatforgalom a várhatóan több héten át tartó helyreállításig. Az eset körülményeit és okát vizsgálják.

(fotó: MÁV)

A személyszállító vonatok menetideje 5–10, csúcsidőben 10–20 perccel növekedhet. A forgalom átszervezése folyamatban van. Egyes vonatok rövidebb útvonalon történő közlekedése vagy elmaradása várható.

A késések csökkentése érdekében:

  • a Miskolcról 13:56-kor Füzesabonyba induló személyvonat (5035) nem közlekedik, utasai a következő, a Miskolcról 14:33-kor továbbinduló személyvonattal (5115) utazhatnak Füzesabony felé,
  • a Füzesabonyból 6:25-kor Miskolcra induló személyvonat (5022) nem közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek