Kirúgták az IMF-ező szakértőt

iho/vasút   ·   2012.06.11. 13:45

Elbocsátották az állásából azt a szakértőt, aki a fejlesztési minisztérium képviseletében egy pénteki vasúti egyeztetésen – az arról nyilvánosságra hozott videó szerint – többek között vonalbezárások lehetőségéről beszélt, valamint arról, hogy azt egy államtitkár szerint a „büdös, mocskos” IMF-re lehet majd kenni. Az államtitkár korábban azt mondta, a szakszervezetnek nem kellett volna közzétenni a felvételt – írja az Index.

Hétfő délelőtt elbocsátott a Közlekedéstudományi Intézetnek azt a munkatársát, aki – bár arccal nem szerepel rajta – a főszereplője volt annak a videófelvételnek, amely az állami vasúttársaság, a VDSZSZ vasutas szakszervezet, valamint a közlekedést felügyelő fejlesztési minisztérium képviselőinek pénteki egyeztetésén készült. A dolgozót Dóka Gábornak hívják, a fejlesztési minisztérium háttérintézményének, a KTI-nek vasúti közlekedési vezető szakértője – pontosabban az volt máig.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.