Kisvasúti programok iskolakezdés előtt

iho   ·   2014.08.29. 08:45
00kicsi

A leglátványosabb eseménnyel a szob–márianosztrai kisvasúton szolgálhatnak az üzemeltetők: a Kisvasutak napja rendezvénysorozat ugyanis augusztus 30-án, szombaton ide érkezik. A 10.30-kor kezdődő megnyitót és különféle színpadi programokat követően délben indul az ünnepi vonat Márianosztrára, este hétkor koncert, utána tábortűz, zene, tánc várja a látogatókat.

(fotó: Kadocsa Gyula)

Lassan már hagyománnyá válik a Zemplén egyetlen kisvasútján, a pálházain az éjszakai fotósvonat közlekedése. A szerelvény augusztus 30-án, este fél nyolckor indul, útközben több fotómegállást is tartanak a szervezők. Az éjfél utáni visszaérkezést követően csillagász segítségével lehet megtekinteni a fényszennyezéstől mentes égboltot.

A gemenci erdő igazi attrakciója a szarvasbőgés. A kisvasúton augusztus 29-én, 30-án, szeptember 5-én, 6-án, 12-én és 13-án indul különvonat este hat órakor Pörbölyről, illetve Keselyűsről. A kisvonat indulása előtt trófeabemutatóval és filmvetítéssel várják a látogatókat. A Gemenci Állami Erdei Vasúton augusztus 30-án és 31-én gőzvontatású vonat is közlekedik.

(fotó: Kriza István)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek