Kolozsvár új állomásfőnöke

iho/vasút   ·   2023.05.23. 09:00
00_kolozsvar_bartha

Május elseje óta a kolozsvári vasúti szaklíceumban érettségiző, majd az évek során a temesvári műszaki egyetem modern vasúti rendszerek szakán gépészmérnöki mesteri fokozatig jutó Bartha Zsolt a jelentős erdélyi vasúti csomópont állomásfőnöke.

Bartha Zsolt végigjárta a szamárlétrát, a helyi depóban karbantartó lakatosként kezdett 1991-ben, majd 1995–2005 között forgalmi szolgálattevő volt Bután, Nagyiklód, Kisbács és Kolozsvár vasútállomásokon. Ezt követően egészen a mostani kinevezéséig a következő munkakörökben fordult meg, és szerzett szakmai tapasztalatot: oktató, forgalmi szakértő, állomásfőnökhelyettes, állomásfőnök, forgalmi csomópontvezető, forgalomszabályozási alosztályvezető; mindez a CNCF CFR SA, a román vasúti pályahálózat működtetőjének kolozsvári területi igazgatóságán.

Az állomásfőnök feladata:

  • forgalmi munkatársak vezetése, képzése, támogatása,
  • az állomás működésével kapcsolatban felmerült kérdések operatív megoldása,
  • az utazóközönség reklamációinak megoldása, továbbítása az igazgatóság felé.

Bartha Zsoltnak felelősségteljes munkájához sok sikert kívánunk!

Az információért köszönet Pápai Ferenc Magyar Örökség díjas idegenvezetőnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Tízévesek a GYSEV első Flirtjei

iho/vasút   ·   2023.12.05. 16:00

Az első Stadler-motorvonat 2013. december 6-án állt forgalomba a zöld-sárgáknál a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként. A flotta azóta húsz szerelvényt számol.