Korlátozzák a forgalmat a Nagyvárad tér és Kálvin tér között az M3-as metró felújítása miatt

iho/közút   ·   2020.06.25. 13:30

Az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain július 11-én elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok, a szerelvények az említett két állomáson megállás nélkül haladnak át. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, több szakaszban és helyszínen. Az új közúti forgalmi rend július 10-én az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe. A közösségi közlekedés változásairól a BKK részletes tájékoztatást ad.

A legfontosabb változás, hogy július 8-án reggel 6 órától várhatóan novemberig a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.

Az út- és forgalomtechnikai átépítések miatti forgalmirend-változások ütemezése az alábbiak szerint alakul:

  • Június 29-e és július 10-e között az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontjában gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A közúti forgalomban egy közös elhúzott sáv használható a Kálvin tér felé egyenesen tartók és az Üllői útról jobbra, a Szentkirályi útra fordulók számára. Fokozott figyelemmel kell lenni a kerékpársávon közlekedőkre és a gyalogosokra, illetve a munkaterület vonalában a szűkített sávra. A Szentkirályi utca első 25 méterén mindkét irányban megszűnik a parkolás.
  • Július 6-a és július 8-a között szintén az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontjában új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződés kialakítását tervezik. Itt irányonként egy-egy sávot lezárnak ütemezett munkavégzés mellett.
  • Július 6-án az Üllői út 102. szám előtt (Pénzverde épülete) konténereket fognak telepíteni, emiatt a városközpont irányába, a szervízúton, a belső sávban időszakos lezárás várható.
  • Július 8-án reggel 6 órától a Szentkirályi utca, Üllői út–Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek, emiatt mindkét irányban megszűnik a parkolás, a behajtás kizárólag célforgalom számára engedélyezik.
  • Július 8-án este 20 órától a Szentkirályi utca, Üllői út–Baross utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, így változik a forgalmirend. A közforgalom számára továbbra is egyirányú közlekedés marad érvényben az Üllői út felől, a Baross utca irányába. A pótlóbuszok számára egyirányú közlekedés bevezetése várható, a megszokottól eltérően a Baross utca irányából az Üllői út felé közlekednek a pótlásban résztvevő járatok.
  • Július 6-ától július 10-éig a Kálvin tér és Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemek telepítése történik. Mozgó terelésekre kell számítani az Üllői úton, a Könyves Kálmán körút és a Kálvin tér között mindkét irányban a szélső illetve a középső sávban. Félpályás terelés várható a Baross utcában, a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek