Kulcsfontosságú kötöttpályás fejlesztésekről döntött a kormány

MTI/iho   ·   2017.09.14. 14:52

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat összes eleme fővárosi, ám vegyesen nagyvasúti, helyiérdekű vasúti és a kisföldalattival kapcsolatos projekteket tartalmaz. A büdzséből 2017-ben 1753, 2018-ban 4477 millió forintnyi forrást különítenek el.

A kormány a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-t a Déli Összekötő vasúti híd átépítésének, a Ferencváros–Kelenföld szakasz háromvágányúsításának, a Danubius és a Népliget-Fradiváros megállóhely kialakításának, a ráckevei HÉV fejlesztésének és a kötöttpályás hálózatba integrálásának, a csepeli HÉV kötöttpályás integrálásának, a gödöllői és a csömöri HÉV felújításának tervezésével, a MÁV Zrt.-t a 150-es, Budapest–Kelebia vasútvonal fővárosi szakaszának nyomvonalkorrekciójával, a fővárosi önkormányzatot a kisföldalatti rekonstrukciójával és járműbeszerzésével kapcsolatos előkészítési feladatokkal bízta meg. A projektek felelőse a nemzeti fejlesztési miniszter, a határidő 2018. szeptember 30.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek