Külön járda jár a telefonfüggőknek egy kínai városban

Bánhidi Emese   ·   2014.09.17. 11:42

Az interneten megjelent fotók és kommentárok tanúsága szerint a kínai telefonfüggők nem mindig közlekednek biztonságos, körültekintő módon, ezért is lehetett szükség elkülönítésükre.

Kína egyébként a hihetetlen mértékű növekedést nem mindig tudja megfelelő módon kezelni. Jellemző, hogy a metropoliszok kereszteződéseiben a zöld jelzés ellenére sem jó átkelni az utakon anélkül, hogy szétnézne az ember, mivel könnyen elüthetik a gyalogost. A Kínában többször megfordult ismerősök szerint ezzel szemben csak az biztosít védelmet, ha a tömeg egyszerre, megfelelő méretekben lép le a járdáról. A közlekedési balesetek, koccanások rendkívül gyakoriak, a vezetési morál alacsonynak mondható, viszont az esetleges vitákat gyorsan, legtöbbször készpénz segítségével, még a helyszínen rendezik, így emiatt nem tapasztalható nagy fennakadás.

Az intézkedés egyébként nem egyedi a világon. Amerikában is megpróbálták a járdát két részre osztani, hogy elkülönítsék a telefont bámulókat a többi járókelőtől. De állítólag a teszt kudarccal végződött, mert a folyton lehajtott fejjel közlekedő telefonfüggők még a látókörükbe tartozó járdafestést sem vették észre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek