Lázári ajánlat: minimum 70 ezer forintos egységes béremelés idén

iho/vasút   ·   2024.01.16. 13:15
00_lazar_mav_cset

Három év alatt legalább huszonöt százalékos, ezen belül 2024-ben legalább havi 70 ezer forintos egységes béremelés – ez a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium ajánlata a MÁV–Volán-csoport munkavállalói számára.

Kedd délelőtt miniszteri szinten folytatódtak a MÁV–Volán-csoport bérfejlesztési tárgyalásai, a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén Lázár János hároméves bérfejlesztési ajánlatot tett a vállalatcsoport munkavállaló számára. Ennek első eleme a 2024-es évre vonatkozó, legalább havi 70 ezer forintos béremelés lenne.

A tulajdonosi-munkáltatói ajánlat szerint a bérek összességében legalább huszonöt százalékkal emelkednek a hároméves fejlesztési ciklus egésze alatt, amelynek mértékétől felfele természetesen el lehet térni az éves bértárgyalások során, lefelé azonban nem.

A szakszervezetek többsége időt kért, hogy az általuk képviselt munkavállalókkal közösen alakítsák ki álláspontjukat, szerezzenek mandátumot – a felek megállapodása szerint – még januárban folytatódó tárgyalásokra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek