Légiközlekedés: nyári időszámítás, nyári menetrend!

iho   ·   2016.03.26. 08:45
cim3b

A hétvégén, egészen pontosan március 27-én vasárnap hajnalban előre kell állítani az órákat, ezzel hagyományosan a légiközlekedésben is életbe lép a nyári menetrend. A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét az óraállítás miatti relatív korábbi kelésre, illetve, hogy a repülőtérre továbbra is érdemes két órával a járat indulása előtt kiérkezni – figyelmeztet a reptérkezelő.

A nyári menetrendben egy sor új járat és célállomás érhető el Budapestről, sőt, még soha nem volt ennyire változatos a légiközlekedési kínálat a magyar fővárosban, mint az idei nyári menetrendben. A légitársaságok az alacsonyabb forgalmú téli hónapok után ebben az időszakban sűrítik a meglévő járataikat és indítanak újakat, miközben új szereplők is megjelennek a piacon.

Heti kettőről háromra sűríti járatai számát az airberlin a magyar és a német főváros Tegel repülőtere között. Az új járat menetrendje ideális: kora reggel, délután és késő este közlekedik, ami kényelmes összeköttetést jelent az üzleti utazóknak, valamint új csatlakozási lehetőségeket nyújt Berlinben az Egyesült Államokba és más európai célállomás felé.

Március 17-én és 19-én elindult a Ryanair két új járata, Máltára és Malagára. Mindkét járat heti kétszer közlekedik. Az ír légitársaság ennél is több nyaralós desztinációt hoz a nyári menetrendjében, ugyanis áprilisban indul a korfui és a las palmas-i járat. Utóbbi szigetekre heti egy-egy alkalommal repülnek Budapestről.

Bővül az easyJet budapesti kínálata is: a genfi, a bázeli, a berlini, a párizsi és a london-gatwicki járatok mellé érkezik április 26-án Lyon, ahová heti három alkalommal repül az easyJet Budapestről. Lyon egyszerre izgalmas turisztikai desztináció, például egy hosszú hétvégére, és egyben fontos kereskedelmi, üzleti célpont is. Franciaország második legnagyobb városát egyben gasztronómiai fővárosként tartják számon, ahol nem mellesleg a magyar labdarúgó válogatott is pályára lép június 22-én, az Európa-bajnokságon.

Idén is a Wizz Air szolgáltatja a legtöbb újdonságot a nyári menetrendben. Március 11-én indult új járatuk Nizza és Karlsruhe/Baden Baden repülőterére, ezt követően március második felében nyitottak járatot Liverpoolba, valamint az izlandi Keflavikba, illetve Ibizára is. Március 27-én a Wizz Air újraindítja bakui járatát is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.