Lelassult a forgalom az ártándi határátkelőnél

MTI   ·   2012.03.23. 14:29

Lelassult a forgalom az ártándi határátkelőnél, miután a román fél a határforgalom ellenőrzésében jelentős szigorításokat vezetett be pénteken – közölte a Hajdú-Bihar Megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kelemen Éva rendőr hadnagy tájékoztatása szerint az ártándi határátkelőn jelenleg körülbelül 120 perces várakozási idővel kell számolni.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrség mindent megtesz a zökkenőmentes haladás érdekében, a kialakult járműsort a rendőrök a 42-es főúton Biharkeresztes és Mezőpeterd között, szakaszosan váltakozó irányban engedik tovább – tette hozzá.

A 7,5 tonna alatti járművek vezetőit arra kérik, hogy a Romániába történő átlépéshez válasszák a reggel 6 és este 10 óra között üzemelő létavértesi, a 3,5 tonna alatti járművek vezetői pedig az éjjel-nappal üzemelő nyírábrányi átkelők valamelyikét – ismertette a rendőrségi sajtóreferens.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.