Lesz egyiptomi megrendelés? Hamarosan eldőlhet!

iho   ·   2015.11.12. 09:42

Ahogy Szepessy Tamás, a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója a magyaridok.hu portálnak elmondta: közel egymilliárd euró értékű, hétszáz személyvagon gyártását tartalmazó megrendelésről tárgyalnak az ENR (Egyiptomi Nemzeti Vasutak) képviselőivel.

Nem a magyaroké az egyetlen ajánlat: német és orosz gyártók is versenyeznek a megrendelésért. Abdel-Fattáh esz-Sziszi egyiptomi elnök még júniusban írt alá Budapesten kormányszintű szándéknyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnökkel az ország újjáépítését szolgáló vasúti tenderen való részvételről. A nyertes pályázónak a hétszáz vasúti kocsit gyakorlatilag négy év alatt, 2020-ig kellene leszállítania.

Egyiptomban hagyománya van a magyar járműveknek: többek közt a Ganz-Mávag gyártott Alexandriába villamosokat, és a vasúti kocsik is népszerűek. Ha a magyar pályázó nyer a tenderen, a Dunakeszi Járműjavítónak a prototípus legyártására nagyjából másfél éve lesz, a sorozatgyártáshoz műszaki és létszámbeli fejlesztésekre is szükség lesz. A teljesen új tervezésű kocsik forgóvázait a Ganz Motor Kft. szállítaná, amely a közelmúltban ötszázas kontingensről írt alá szerződést: a kiszállított alkatrészekből Egyiptomban szerelik össze a forgóvázakat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek