Lezárult a motorvonattender első felvonása

iho/vasút   ·   2013.01.03. 16:25

A MÁV Zrt. egyelőre nem adott tájékoztatást a pályázókról, az MTI azonban megtudta, hogy a Magyarországon érdekeltséggel rendelkező vasúti járműgyártók közül a Stadler határidőre megtette ajánlatát, a Bombardier viszont nem indult a tenderen.

A MÁV-START Zrt. múlt év novemberében hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást saját részre 42, a GYSEV számára 6 villanymotorvonat beszerzésére.

Az európai közbeszerzési értesítőben tavaly novemberben közzétett ajánlattételi felhívás szerint a MÁV-START számára 42 normál nyomtávú, egyáramnemű, legalább 50 százalékban alacsonypadlós elővárosi villamos motorvonat szállítására, üzembe helyezésére és kapcsolódó szolgáltatásokra szól. Az alkatrész utánpótlást 30 évig kell vállalnia az ajánlattevőnek. A GYSEV esetében 6 normál nyomtávú, egyáramnemű ugyancsak legalább 50 százalékban alacsonypadlós regionális villanymotorvonatot kell szállítani, a további feltételek azonosak a MÁV-START vonatainál leírtakkal. A beszerzést az Európai Unió és a magyar állam közösen finanszírozná a Közlekedési Operatív Program keretében.

A kiírás szerint a járműveket 2015. szeptember 30-áig kell leszállítani.

Kapcsolódó hírek