Lezuhant egy orosz bombázó Oroszországban

iho/repülés   ·   2019.01.22. 16:15
400px_tu22m3

2019. január 22-e valószínűleg fekete betűkkel kerül be az orosz aviatika történetébe: két gépnek is kényszerleszállást kellett végrehajtania, az egyik tragédiával végződött.

A repülőgéppel gyakorlórepülést hajtottak végre, amikor hirtelen erős, csak a sarkvidékek környékén tapasztalható hóvihar csapott le – ezt a fajta, még tiszta időben is gyorsan kialakuló hóvihart nagyon nehéz előrejelezni. A gép az Olenegorszk közelében található légibázisra próbálkozott meg leszállni, a manőver közben azonban a Tu-22M3-as a leszállópályához csapódott és megsemmisült. A repülőgép lőszert nem szállított.

Lezuhant az orosz légierő egyik Tu-22M3-as bombázója, a balesetben ketten meghaltak (illusztráció: latoro.com)

A másik incidens szerencsére nem követelt áldozatokat. Az orosz állami légitársaság, az Aeroflot egyik, a nyugat-szibériai Szurgutból Moszkvába tartó utasszállító repülőgépének Jugorszk környékén vissza kellett fordulnia, miután az egyik utas azt követelte, hogy a gép Afganisztánba vegye az irányt. A gép sikeres kényszerleszállást hajtott végre a kiindulópontjától körülbelül háromszáz kilométerre található Hanti-Manyszijszkban. A negyvenegy éves férfit a leszállás után a hatóságok őrizetbe vették. Az Interfax hírügynökség szerint fegyvert nem találtak az illetőnél. A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint a Pavel keresztnevű illető pszichés zavarokkal küzd. A város repülőterén rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek