Lezuhant egy román harcigép, a pilóta túlélte

iho   ·   2017.06.12. 12:24

A Fetesti-i 86-os bázis MiG-21-es Lancere Constanta megyében hajtóműhiba miatt lezuhant. A repülőgép tíz órakor szállt fel a „The Thracian Eagle 2017” hadgyakorlat során gyakorló repülésre. A baleset akkor történt, amikor a feladat végrehajtása után a Kogalniceanu repülőtér megközelítésekor a pilóta hajtóműhibát jelentett, a híradásból nem derül ki pontosan, leállt–e a hajtómű, vagy akár égett is.

A pilóta, Adrian Stancu őrnagy, a híradások szerint „az utolsó pillanatban” katapultált, a Kogelniceanu repülőtértől néhány kilométerre lakott területektől távol, egy búzatáblán ért földet. Nem vesztette el eszméletét, helikopterrel vitték kórházba gerincsérülésekkel, de nincs életveszélyben.

A MiG-21-es modernizált változata kifutófélben lévő típus a román légierőnél: a helyüket F-16-osok veszik át, amelyek egy része már megérkezett az országba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek