M4: a kelenföldi felszínrendezés nem késleltet

MTI   ·   2013.06.25. 17:41
Ahogy arról már portálunkon is olvashattak, a kelenföldi közlekedési csomópont nem készül el a metró átadási határidejére, holott ez már az új vonal 2014 első felére tervezett utasforgalmi próbaüzemének is előfeltétele lenne.

Tarlós István erre reagálva az InfoRádiónak kedden azt mondta: „különböző hagyatékok miatt” a felszínrendezés nem fejeződik be jövő márciusig, de lesz olyan megoldás, ami a felszíni közlekedést lehetővé teszi és nem akadályozza a metró üzemszerű működését. Hozzátette: ideiglenes kijáratot terveznek, a vonatkozó szakmai teendőkről a Nemzeti Közlekedési Hatóság bevonásával döntenek. Kitért arra is: a probléma döntően nem változtat a finanszírozáson. A főpolgármester azt is elmondta: a metró átadásáig magához vonja a beruházás elsődleges felügyeletét, mert fel kell gyorsítani az adminisztratív előkészítést és a hatósági engedélyezési folyamatokat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.