M6: 2018-ra az országhatárig ér majd

iho   ·   2013.04.25. 20:03

A miniszterelnök a kormány kihelyezett ülését követő sajtótájékoztatón rámutatott: sok milliárd forint értékű fejlesztésről, munkahelyteremtésről határoztak a dél-baranyai Ormánság felemelkedését célzó Ős-Dráva programhoz kapcsolódóan – írja az MTI.

A miniszterelnök hangoztatta, szükség van Pécs fejlesztésére is, mert a megyeszékhely fejlődése nélkül nem képzelhető el Baranya fellendülése. Ennek kapcsán esett szó a bányászváros új buszbeszerzéseiről is. Úgy vélte: Pécset ipari központtá kell tenni, a megye más területein pedig a mezőgazdaságban és az idegenforgalomban vannak nagy lehetőségek.

Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy a kormány a vejti kompátkelő, egy új drávai híd és az autópálya meghosszabbítása mellett támogatni fogja egy ormánsági szellemi, kulturális és kutatóközpont létrehozását, valamint azt is, hogy nyolc Siklós környéki település a szabad vállalkozási zónába kerüljön, hozzájárulva az Ős-Dráva program sikeres megvalósításához.

A kormányülésen Orbán Viktor kérdésére kiderült az is, hogy az M6-os autópálya 2018-ra eléri majd a horvát határt, valamint, hogy az ígéretekhez híven még ebben a kormányzati ciklusban megépül a pécsi elkerülő – írja a bama.hu. Jelenleg a tervezés és az előkészítés zajlik, míg az építkezés ez év végén indulhat meg, a befejezés pedig 2014-re várható. Erről már Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője beszélt Kémesen. Az ülésen elhangzott javaslatok közt szerepelt a 67-es út Kaposvár és Szigetvár közti szakaszának meghosszabbítása is, melyet szintén támogat a kormány.

Németh Lászlóné arról is biztosította a miniszterelnököt, hogy még idén elkészülnek a vejti kompátkelőhöz vezető út megépítésével, de egyelőre bürokratikus akadályok nehezítik a kivitelezést, hiszen az út a Natura 2000-es természetvédelmi területen vezet majd át.

Kapcsolódó hírek