Magad, uram: rendet rakott a kerékpárosklub a Vác és Verőce közötti kerékpárúton

iho/zöldút   ·   2021.11.15. 17:00
00_takaritas_vac-veroce

Bár nem az ő feladatuk lett volna, a Magyar Kerékpárosklub dunakanyari csoportjának tagjai szombaton a hideg, ködös idő ellenére gereblyét, ásót, seprűt és metszőollót ragadtak, hogy biztonságosan járható legyen a kerékpárút.

Az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részét képző, a napi közlekedésben és a hazai turisztikában is kiemelten fontos útszakaszon falevelek és több centi vastag föld nehezítették a közlekedést. Több helyen nem lehetett már látni az aszfaltcsík szélét jelző vonalat, ami sötétben különösen veszélyes lehet. Több kereszteződés átvezetését is sár borította, illetve bokrok lógtak a bicikliútra. A szakaszon található egy olyan útszűkület, ahol már nem fért el egymással szemben két kerékpáros. A munka során festékkel jeleztek több bukkanót az aszfalton.

A tucatnyi felnőtt és a nekik segítő gyerekek közösségi munkája nemcsak egy lelkes önkéntes program volt. A Magyar Kerékpárosklub fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a közútkezelők a mostaninál gyakrabban tisztítsák a kerékpárutakat.

Nézzék meg a galériát, kattintsanak a fotókra!

– Már nagyon meg kellett ezt valakinek csinálnia, mert a legszűkebb szakaszokon alig fért el két, egymással szemben tekerő bringás. Két és fél óra munkánk eredményeként újra teljes szélességben tekerhettek a bringaúton, elcsúszástól sem kell annyira félni – írták az esemény utáni Facebook-posztban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek