Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban

MTI/iho   ·   2023.03.27. 15:45
sztrada

Az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon, összesen 297 kilométer hosszan építik át az elhasználódott útburkolatot.

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása indul április 12-én: kétmillió négyzetméteren cserélik a régi, elöregedett, javításra szoruló burkolatot új aszfaltra – közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn.

Az MKIF munkatársai az M3 és az M7-es autópályán kezdik az úgynevezett szintrehozási munkálatokat. A teljes szintrehozás 2025-ig tart. Ezen felül országszerte kétszáz híd, felüljáró újul meg, köztük négy nagyobb híd: a Rába, az Oszlári Tisza-híd, a Köröshegyi völgyhíd és a Pentele híd. Továbbá harminc pihenőnél javítják az épületek, mosdók tetőszerkezetét, cserélik a gépészetet. Fákat ültetnek és szelektív hulladékgyűjtőket is kihelyeznek a pihenőkbe. Ahol szükséges, cserélik a vadvédő kerítést is az autópályák mindkét oldalán.

Kiemelték, a gyorsforgalmi útfelújítások terelésekkel, forgalomkorlátozásokkal járnak. Mindezekről időben és folyamatosan tájékoztatást adnak az MKIF honlapján, Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül. A társaság igyekszik a munkálatokat úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak, például az egész felújítást húsvét után indítják, az M7-en pedig a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között előre tervezett munkálatok nem lesznek.

Az utazókat arra kéri az MKIF, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és a felújítások ideje alatt tervezzék utazásaikat hosszabb menetidővel.

(Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Arnold Balázs)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek