Majdnem hatmilliárdos árbevételt ért el tavaly a BI-KA Logisztika Kft.

MTI/iho   ·   2016.02.04. 16:16

Az előző évinél 620 millióval, 11 százalékkal nagyobb, 5,9 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el tavaly a BI-KA Logisztika Kft. - közölte a vállalkozás ügyvezetője, Szécsi Gabriella csütörtökön az MTI-vel. A pozitív mutatókat egy recessziós környezetben érték el, hiszen ez idő alatt a szektorban 14,4 százalékos visszaesés volt tapasztalható. A logisztikában foglalkoztatottak csökkenésével szemben majdnem 18 százalékkal növelte létszámát 2015-ben és már 141 embernek munkát adó vállalkozás. A bővülés ráadásul nem ment a beruházások rovására, hiszen az elmúlt év nyarán összesen 21 MAN és DAF nyergesvontatóval, illetve Schmitz félpótkocsival bővült a BI-KA gépjárműparkja, novemberben pedig a 2011-ben és 2012-ben vásárolt vontatókat cserélte le a vállalat, aminek köszönhetően a flotta átlagéletkora kevesebb, mint egy évre csökkent.

Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő vállalkozás rangos elismerésben részesült már az év elején: a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója, a CLAAS csoport ugyanis ezer beszállítói partnere közül a BI-KA Logisztika Kft-nek ítélte oda a 2015-ös év legjobb logisztikai beszállítójának járó nemzetközi díjat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek