Már a sárga buszok indulásait is közli a BKK utastájékoztató rendszere

iho/közút   ·   2024.04.02. 15:00
bkk_sargabusz_utastaj

A BudapestGO-ban már megjelenő regionális buszjáratok valós idejű járatindulásai ezentúl a közterületi Futár-kijelzőkön és a járműfedélzeti kijelzőkön is láthatók lesznek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a társszolgáltatók tarfifamegállapodását követően sem áll le a fejlesztésekkel: a társaság kiemelt célul tűzte ki, hogy az új tarifaközösséggel igénybe vehető járatok teljes palettája megjelenjen az utastájékoztató felületeken, így továbbfejleszti utastájékoztatási rendszerét.

Az utóbbi időben a BKK munkatársai azon dolgoztak, hogy a BudapestGO-ban már látható regionális sárga buszok valós idejű járatindulásai megjelenhessenek a közterületi Futár-kijelzőkön és a járműfedélzeti kijelzőkön is átszállási lehetőségként. A vasúti szolgáltatók (MÁV-Start, MÁV-HÉV) adatai már korábban bekerültek a rendszerbe, a Volánbusz-adatok bekerülésével pedig egy komoly mérföldkő teljesült az integrált utastájékoztatás megvalósításában.

A valós idejű Volán-járatinformációk próbaüzeme Újpest-városkapunál, a Felsőcsatári úton, illetve a csepeli Szent Imre téren indult el. A tesztek pozitív tapasztalatai után a BKK a teljes szolgáltatási területen megjeleníti majd ezeket az információkat. Minden olyan helyszínen, ahol jelenleg menetrendi Volánbusz információk láthatók, azokat valós idejűre cserélik, és fokozatosan még több megállóhelyet, illetve kijelzőt vonnak be a rendszerbe, míg teljes lesz a lista.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek