Már csak emlék... III.

Arnold Balázs   ·   2012.08.20. 14:00
kiskep_v46

Korábban a Gigantok és Szilik voltak a főszereplői egy-egy múltba révedő fotóválogatásnak. Ez alkalommal a kisebb, de nem kevésbé fontos tolatómozdonnyal, a V46-os sorozatú Szöcskével idézünk fel néhány emléket 2008. környékéről. Négy év, ilyen rég volt már? Hogy repül az idő! Galériánkba ezúttal is érdekes, ritka vagy egész egyszerűen csak szép felvételek kerültek.

Bobáról húz ki Székesfehérvár felé a 035-ös egy tehervonattal<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: a szerző)

A Szöcskék sokáig a magyar vasút legújabb mozdonyai voltak. A Ganz utolsó szülöttei közé tartoznak ők, csak az egy szem M42-es dízelmozdony, illetve néhány villamos motorvonat követte őket. Az állomási tolató és könnyű vonali tolató szolgálatra kifejleszett gépek a magyar villamosmozdony-gyártás legjobbjai közé tartoznak. A hatvan gép mindegyike főként a nagyobb állomások tolatószolgálatát látja el.

A hatvan gép jelentős része a mai napig is aktív. Megtalálhatóak mindegyik budapesti fejpályaudvarokon, és a nagyobb rendezőkben Szombathelytől Ferencvároson át Debrecenig. A sorozatról bővebben az Indóház Extra 2008. téli számában olvashat.

Kapcsolódó hírek