Már ezernél is több tehergépkocsi-vezető dolgozik a Hödlmayrnél

iho   ·   2017.06.28. 13:45
400px_hodlmayr

A vállalat igazgatója, Johannes Hödlmayr szerint minden egyes dolgozó fontos szerepet játszik a cég sikerében, kiváltképp a kamionsofőrök, mivel ők jelentik a Hödlmayr névjegykártyáját. A „közutak pilótái” különleges képesítéssel rendelkeznek, ami bőven túlmutat a szimpla szállításon: a magas minőségű termékek be- és kirakodása bármilyen időjárási körülmény mellett nagy kihívást jelent, és ehhez speciális szaktudás szükséges.

Története során először lépte át az ezret a tehergépjármű-sofőrök száma a Hödlmayrnél (fotó: www.hoedlmayr.com)

Ahhoz, hogy valaki a Hödlmayr teherautóit terelgesse, egy négyhetes alapképzés a beugró, mely során a jelentkezők elméleti és gyakorlati oktatáson is részt vesznek. Továbbá folyamatosan zajlanak képzések a szakma szempontjából releváns témákról is, például a rakományrögzítésről vagy a környezettudatos vezetésről. Ezen felül a vállalat minden telephelyen pénzt fektet a sofőrök oktatóiba is, akik a munkaidejük alatt a sofőröket segítik a mindennapi munkában, javítva ezáltal a minőséget és a munkabiztonságot. A hivatásos gépjárművezetők képzése, melyet a cég már huszonkilenc éve kínál, három évig tart és meglehetősen nagy igényeket támaszt. A Hödlmayr alkalmazottainak több mint felét a tehergépjármű-vezetők jelentik, akik évente összesen kilencvenegymillió kilométert tesznek meg. Ez a Föld és a Hold közötti távolság kétszázharminchétszerese!

Az 1954-ben alapított, nemzetközi érdekeltségű Hödlmayr International AG központja a felső-ausztriai Schwertbergben található. A családi tulajdonú cég a járműlogisztikát tartja alaptevékenységének. A vállalat a teljes ellátási lánc terén otthon van: a jármű gyártótól való átvételétől a kiskereskedőhöz vagy flottatulajdonoshoz történő szállításáig. A nagy európai szállítási flották kezelése mellett a csoport logisztikai központok európai hálózatával is rendelkezik, melynél a járműveket helyi és regionális piacok számára készítik elő. A Hödlmayr ezerhatszáz dolgozója 2016-ban 1 millió 750 ezer járművet szállított le hétszáznegyven járműszállító és tizenöt vasúti szerelvény segítségével, 265 millió eurós forgalmat generálva – számol be a Logistik Express.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek