Már hétfőn leszáll Budapesten az új 747-es!

iho/repülés   ·   2011.10.14. 15:27

A Budapest Airporttól kapott tájékoztatás szerint a Cargolux hétfő reggeli, a Távol-Kelet felől érkező teherjárata a napokban frissen átvett 747-8F típusú gép lesz, vagyis a jól ismert 747-es meghosszabbított törzsű, modernizált, nagyobb távolságra nagyobb szállítmányt fuvarozó vadonatúj változata, abból is az első vagy a második példány.

A gép 6.30-kor száll le, az eddigi szokásos menetrend szerint két-három órát tartózkodik, illetve rakodik a Liszt Ferenc repülőtéren. Tehát a spotterek örömére a felszállása már egész biztosan jó fényviszonyok között történik majd. Természetesen az időpontok tervezettek, késések előfordulnak, bár az is megtörtént olykor, hogy a luxemburgi teherfuvarozó légitársaság járata a vártnál korábban érkezett.

Kapcsolódó hírek

Repülés Blog Sportrepülés Szárnyak és gondolatok

Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.