Még mindig titkos változások Debrecenben

iho   ·   2014.02.03. 11:26

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) nyílt levelet írt a polgármesternek az ügyben, miért nem tudják, tudhatják meg az utasok, hogy milyen lesz az autóbusz-hálózat, amely a 2-es villamoshoz kapcsolódik majd.

A DERKE arra is kíváncsi, hogy miért nem folyik erről társadalmi egyeztetés úgy, ahogy ez Pécsett és Budapesten is folyt hasonló esetekben. Az egyesületnek van ez ügyben koncepciója, amelyet már korábban megküldött a Debreceni Közlekedési Vállalatnak, azonban ezen javaslatok közül egyet sem fogadtak el. A DERKE szerint ezt követően kellő időt kell biztosítani az utasoknak, hogy megismerjék a módosításokat, fel tudjanak készülni a változásokra. Más városban hónapokat biztosítottak erre, míg náluk már csak kevesebb mint négy hét maradt.

Utasok is kérdeztek a tervekkel kapcsolatban. Például azt, hogy mely járatok szűnnek meg, mely járatok útvonala módosul, lesznek-e új járatok? A debreceniek kíváncsiak arra is, hogy az átszállásra kényszerülő utasoknak lesz-e viteldíj-kompenzáció, hiszen a jelenlegi elavult viteldíjrendszerben – a többletszolgáltatást nem nyújtó – átszállás extra költségeket jelent az utasoknak. Lesz-e átszállást biztosító menetjegy vagy időalapú jegy? – hangzik a legfontosabb kérdés.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek