Megbénult Moszkva

MTI   ·   2012.11.29. 13:15

Az orosz főváros felszíni közlekedését szerdán megbénította az egy napja tartó havazás, amely az időjárási előrejelzés szerint tartós marad.

Moszkva belső és külső körgyűrűin a 10-es skálán 8-as fokozatot mérnek a forgalmi dugókat mérő yandex.probki internetes oldalon. A 109 kilométer hosszú külső körgyűrűn szinte teljes hosszában állnak az autók. A fővárosba bevezető utakon óránként 7-10 kilométeres sebességgel haladnak a járművek. A szerdán kezdődött havazás miatt egyre több a közlekedési baleset. Csak a külső körgyűrűn harminc történt a reggeli órákban. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint késő estig tart a havazás, amelyet viharos szél kísér. Szerda dél óta a novemberi mennyiség több mint egyharmada esett le az orosz fővárosban.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint csak a metró és a HÉV-szerű külvárosi vonatok közlekedésében nincs fennakadás. Az utakon több kilométeres forgalmi dugók keletkeztek. A moszkvai hatóságok éppen ezért előre figyelmeztették az autósokat a várható nehézségekre, és arra kérték őket, hogy a havazás idején a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

Kapcsolódó hírek