Megcsörgették Röszkét

Fritz Gergely   ·   2011.11.29. 17:30
400

A 13 kilométeres Szeged–Röszke vasútvonal nem tartozik a legkiemeltebb vasútfotós célpontok közé. Ez nem is csoda, hiszen a vonalon egy ideje a személyvonatokkal közlekedő szóló Bézén kívül semmi más nem mozog, kivéve a Szabadka felől Röszkéig bejáró Sinót. Ritkán azonban mozdonyos menet is előfordul, de ez csak az éppen Szegeden lévő Bézé esetleges meghibásodása esetén következik be. Így történt ez november 26-án is, amikor a 2171-es Csörgő egy Bhv-kocsival közlekedett Szegedről Röszkére és vissza.

Röszke impozáns felvételi épülete mellett igazán jól fest a ritka Csörgős személyvonat<br>A képre kattintva galériánk nyílik<br>(fotók: Kozma Attila)

Néhány éve a szerb sinobuszok még Szegedig eljárhattak, a motorkocsik azonban nincsenek a megfelelő vonatbefolyásoló berendezéssel fölszerelve, így az esetleges határátlépő utasok átszállásra kényszerülnek Röszkén.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Tízévesek a GYSEV első Flirtjei

iho/vasút   ·   2023.12.05. 16:00

Az első Stadler-motorvonat 2013. december 6-án állt forgalomba a zöld-sárgáknál a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként. A flotta azóta húsz szerelvényt számol.