Megerősítette stratégiai partnerségét a Cosco Shipping és az ÖBB Rail Cargo Group

iho/vasút   ·   2024.05.13. 19:15
00_obb_cosco

A Rail Cargo Terminal - BILK-en találkoztak a cégvezetők.

A két társaság közötti üzleti kapcsolat sok évre tekint vissza: 2019-ben a Cosco Shipping egyik leányvállalata, az Ocean Rail Logistics S.A. tizenöt százalékos részesedést szerzett a Rail Cargo Terminal - BILK-ben.

A szakmai együttműködést Budapesten erősítették meg, amin Wan Min, a Cosco elnöke, Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, Christoph Grasl, a Rail Cargo Group igazgatósági tagja, és Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója vett részt.

Először a Rail Cargo Terminal - BILK-et, Magyarország egyik intermodális terminálját tekintették meg. A 22,3 hektáros budapesti terminál közvetlen kapcsolatban áll Európa kiemelt jelentőségű tengeri kikötőivel – Hamburg, Bremerhaven, Koper, Pireusz, Rijeka – és termináljaival – Neuss, Bécs, Halkali. Az RCT-BILK a Pireusz kikötőjéből induló Cosco-küldemények elosztásának egyik központi csomópontja.

Tárgyaltak a fennálló együttműködés elmélyítéséről és jövőbeni stratégiai projektekről. Az RCG és a Cosco Shipping ismét megerősítette, hogy közösen építik tovább az intermodális összeköttetéseket Kína és Közép-Európa között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.