Megfeneklenek a balatoni hajók?

iho/hajózás   ·   2012.05.01. 14:03

Kotorná az iszapot a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a tómederből, csakhogy nincs hová elhelyezni, tudósít a sonline.hu. A weblap tudósítása szerint a Balaton Fejlesztési Tanács április huszadikai ülése óta nem történt előrelépés, hiába jelezte ott is Horváth Gyula, a Bahart vezérigazgató ja: sürgősen engedélyeztetni kellene a zagyelhelyezést, majd alkalmassá tenni ezeket a zagytereket, máskülönben kifutnak az időből.

A Bahart megjelölte, hogy melyik az a két-három zagytér, melyeket a legrövidebb időn belül alkalmassá tehető az iszaplerakásra. Ha néhány napon belül politikai döntés születik, akkor tíz-tizenöt nap alatt, esetleg a közmunka-program keretében tehetők alkalmassá a zagyterek. Így ezután három-négy hét állna még rendelkezésünkre június közepéig.

A vezérigazgató szerint nem maradhat el a víziutak, strandok, kikötők kotrása ott, ahol a legszükségesebb, hiszen sok vitorlás versenyt rendeznek a és az idecsábított vendégek is joggal várják el a megfelelő infrastruktúrát. Mint Horváth Gyula a sonline.hu újságírójának megjegyezte: „nem lenne jó kárelhárítás címen nekivágni a kotrásnak, akkor, amikor már egy-egy hajó fennakad...”

Kapcsolódó hírek