Mégis lesz Liberec–Szklarska Poreba járat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.12.11. 08:45
kiskep

Eszméletlen iramban kezdtek pörögni az események azután, hogy a médiában is bejelentették, típusengedély hiányában szünetel a Harrachov–Szklarska Poreba közötti nemzetközi vasúti összeköttetés. Előző cikkünkben még arról tájékoztattunk, hogy a Cseh Vasutak március végéig tartó üzemszünetet hirdetett a vonalon műszaki okokra hivatkozva. A probléma az volt, hogy a Csehországban RegioSpider becenévre hallgató Stadler Regio Shutle RS1 típusú szerelvényeknek nem volt meg a lengyel típusengedélyük, így nem járhattak be Lengyelország területére.

És mégis sikerült! Lengyelországban a RegioSpider (fotó: zubacka.cz)

A lengyelek aztán csak megemberelték magukat, és megadták a szükséges típusengedélyt a Stadlereknek. Mindössze két nappal a menetrendváltás előtt. Lesz tehát Liberec (Reichenberg)–Szklarska Poreba Górna közvetlen járat, modern Stadlerekkel december 13-ától. A vonatok menetrendje itt érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek