Megkérdezi a BKK a lakosságot a Mester utca felújításáról

MTI/iho   ·   2021.03.27. 16:30
00_mester_utca

Társadalmi egyeztetés előzi meg a IX. kerületi Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítését, az érintett lakosok és a térség közvetlen környezetében rendszeresen közlekedők április 15-éig küldhetik el véleményüket a korszerűsítésről.

A ferencvárosi Mester utca felújításának előkészítése a BKK feladata, és a cég a Fővárosi Önkormányzattal és a IX. kerületi önkormányzattal együtt fontosnak tartja, hogy a jelentős változások a lakók, a közlekedők, valamint az utasok bevonásával valósuljanak meg. A társadalmi egyeztetés célja, hogy a BKK megismerje az érintettek véleményét, és azok figyelembevételével élhetőbbé tegye a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszát. A BKK 2021. április 15-ig várja a lakosok véleményét és észrevételeit a bkk.hu oldalon.

A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét a BKK közzéteszi a honlapján, és felhasználja a felújítás előkészítéséhez szükséges tervek elkészítéséhez. A terveket azok kidolgozása után teszi közzé az oldalán.

A Mester utca belső, Ferenc körút és Haller utca közötti szakasza – főként tágas, fasorokkal határolt kialakítása miatt – a IX. kerület nagyon kedvelt része. A BKK érdemesnek tartja felülvizsgálni az utca hálózati szerepét az egyéni gépjárműforgalom szempontjából, hogy az aktív és mikromobilitás – gyaloglás, roller, kerékpár – elsőbbséget élvezhessen.

(térkép: BKK)

A Mester utca kialakításának újragondolása azonban nem csak a közlekedés miatt kulcsfontosságú. A környéken iskolák, rendelő, éttermek és üzletek is vannak, ezért az ott lakók, valamint a környéket használók véleménye, illetve tapasztalata rendkívül fontos.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.