Megszerezte a sorozatgyártási engedélyt a Transzmasholding új emeletes étkezőkocsija

iho/vasút   ·   2021.11.02. 15:00
tmh_etkezokocsi

Első körben ötvenet építhet meg a tveri üzem a 61-4525 sorozatú járműből.

A Szövetségi Személyszállító Vállalat, az Oroszországi Vasutak (RZSD) Személyszállítási és Tervezéstechnológiai Irodájának, valamint Központi Laboratóriumának és Műszaki Auditközpontjának képviselőiből, továbbá a TMH Engineering, a VNIIZT és néhány beszállító képviseletéből álló Jóváhagyó Bizottság a napokban bólintott rá a sorozatgyártásra. Az új járműnek a kereskedelmi forgalomba állításhoz mindenek előtt meg kell felelnie a Vámunió műszaki szabályzatának.

Az első emeletes étkezőkocsit 61-4473 sorozatként még 2013-ban mutatta be a Transzmasholding (TMH). A járművön számos innovatív megoldást alkalmaztak, például ételliftet és konvekciós melegítőt, mely lehetővé teszi az élelmiszerek még gyorsabb feldolgozását.

A 61-4525 sorozatú jármű áttervezett kocsiszekrénye még több belteret kínál, a pneumatikus rugózás pedig simább futásjóságot tesz lehetővé. A földszinten egy konyha, egy mosóállomás, valamint egy négyszemélyes bárrészleg található. A valódi étkezőrészt az emeleten helyezték el egy 36 ülőhelyes terem formájában. A kocsin hűtőrészleg is van: a hagyományos hűtőtér 3000, a mélyhűtő rész hétszáz literes. Az élelmiszerek kiosztását felgyorsító étellift is szériatartozék. A kocsi szaniter részlegén két környezettudatos fürdőt építettek ki zuhannyal, továbbá egy külön szemétgyűjtő is található. Az emeleten minden ülés számozott és kartámasszal is el vannak látva. Természetesen rendelkezésre állnak csomagtartó polcok, továbbá túlméretes poggyászok számára is van külön polc.

Az új étkezőkocsit a 61-4523 sorozatú hálófülkés és a 61-4524 sorozatú személyzeti, szintén emeletes kocsikat tartalmazó szerelvényekhez szánja az orosz gyártó.

A magántulajdonban álló, orosz Transzmasholding a vasúti és városi járművek gyártása terén piacvezető Oroszországban és a FÁK-államokban, világszinten pedig hatodik. A moszkvai központú vállalatcsoport termékek és szolgáltatások teljes palettáját kínálja az új járművek tervezésétől és fejlesztésétől azok korszerűsítésén, karbantartásán, valamint életciklus-szolgáltatásokon át a digitális jelzőberendezésekig és forgalomirányító rendszerekig. A vállalatnak Svájcban, Magyarországon, Dél-Afrikában, Egyiptomban, Argentínában, Fehéroroszországban és Kazahsztánban van leányvállalata, gyártóüzeme pedig összesen tizenöt helyszínen. A partnerekkel együtt több mint harminc országban van jelen.

(X)

(Nyitókép forrása: Transzmasholding)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek