Megszűnt az ellenőrzés az osztrák és a szlovák határon

MTI   ·   2020.06.08. 13:51

Megszűnt az ellenőrzés a magyar–osztrák és a magyar–szlovák határátkelőhelyeken és határátlépési pontokon – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa, Kiss Róbert rendőr alezredes online sajtótájékoztatón hétfőn.

A magyar–szlovén határátkelőhelyek közül Rédicsnél a nemzetközi tranzit- és személyforgalomban, a Tornyiszentmiklós–M70-es autópálya-átkelőnél tranzit- és személyforgalomban, illetve a tornyiszentmiklósi közúti határállomáson a személyforgalomban továbbra is marad a határellenőrzés.

Március 17-e óta a magyar–szlovák határon több mint 590 ezer embert és 155 ezer tehergépkocsit léptettek át a nemzetközi tranzitforgalomban. A magyar–osztrák viszonylatban a megnyitott határátkelőhelyeken március 12-e óta 1 millió 40 ezer átléptetés történt, 67 ezer tehergépkocsi beléptetését biztosították nemzetközi tranzitcéllal.

Vasárnap reggel óta hatályos az a kormányrendelet, amely szerint hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetnek be Magyarországra a német, osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, valamint az ezekből az országokból érkező magyarok. A magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik az Európai Gazdasági Térség minden olyan állampolgára, aki állandó magyarországi tartózkodásra jogosult, és ezt állandó tartózkodási kártyával igazolja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek